La principal novetat d'aquest nou curs escolar a la localitat de Blanes serà la finalització de les obres de construcció de la nova escola Sa Forcanera, que s'està fent al barri de Mas Enlaire, a tocar de lacarretera d'accés a la Costa Brava. Segons han informat fonts municipals, la previsió és que els treballs estiguin enllestits el mes de gener de 2015. Les obres van començar durant les primeres setmanes d'aquest 2014.

La inauguració de l'esperat centre escolar -que des que es va posar en marxa està allotjat en barracons a la plaça 11 de Setembre- dependrà dels plans del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, que és qui té cura de les obres. Tot i això, l'Ajuntament de Blanes ja té destinats 15.000 euros en els pressupostos municipals del 2014 en previsió que s'hagi de fer el trasllat de mobiliari, l'alta de serveis i l'adequació de l'espai.

L'edifici en construcció disposa d'un pressupost de 2,5 milions d'euros, serà de dues línies i ocupa una superfície de 4.639 metres quadrats dins d'una parcel·la de 10.475. Els terrenys on s'està treballant van ser cedits per l'Ajuntament al Govern català i formen part del Pla Parcial Costa Brava.

Quant al curs que s'inicia aquest dilluns, l'Ajuntament ha informat que als diferents centres públics i concertats de Blanes hi haurà més de 5.450 alumnes, la major part dels quals serà d'educació infantil i primària: són 3.737 els matriculats en els nou centres d'educació infantil i primària. Per la seva banda, 1.648 alumnes estan matriculats en educació secundària a través dels tres instituts públics i a les dues escoles concertades d'ensenyament secundari. La xifra total de matriculats a l'inici del curs és similar a la del curs passat, quan el nombre d'alumnes que va iniciar-lo van ser 5.449 alumnes.

Els que tenen més alumnes

El centre d'ensenyament primari públic on hi ha més alumnes matriculats és l'escola Pinya de Rosa, amb un total de 622; seguit per l'Escola Quatre Vents amb 494. Pel que fa als centres de primària concertats, el Col·legi Santa Maria compta amb 507 alumnes i el Col·legi Cor de Maria amb 490. Per contra, el centre que registra el menor nombre d'escolars és l'Escola Carles Faust, amb un total de 115, han informat les fonts.

En ensenyament secundari públic, l'Institut Sa Palomera és el que allotjarà el major nombre d'alumnes amb un total de 488, seguit per l'Institut s'Agulla amb 372 nois i l'Institut Serrallarga amb 368 estudiants. Respecte als centres concertats, hi haurà 215 alumnes al Col·legi Santa Maria i 205 estudiants al Col·legi Cor de Maria.