El Vapor de la Burés, a Anglès, va acollir el passat divendres la presentació del llibre "Colònies (i veïnats) Industrials de la Selva", del periodista Xavier Martí i Ylla. L'acte, que va ser molt concorregut, va servir per presentar el treball guanyador de la sisena edició de la Beca de recerca de la Selva 2012.

El president del Centre d'Estudis Selvatans, Joan Llinàs, va obrir l'acte que va presentar el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal, també autor del pròleg. Després va parlar el mateix autor del llibre, el periodista i historiador, Xavier Martí, mentre l'alcalde d'Angles, Pere Espinet, va tancar l'acte.

L'obra, de més de 300 pàgines, recull bona part de la història indústrial de la comarca de la Selva essent la primera comarca que compta amb un estudi sobre la formació de les colònies industrials que encara es conserven al territori. En concret, el treball aplega monografies sobre la presa del Pasteral, la colònia de les Mines d'Osor, Indústries Burés d'Anglès, la colònia Bonmatí, l'Empalme de Maçanet-Massanes, Fibracolor de Tordera i la SAFA de Blanes. Un cop acabats els parlaments, es va posar en marxa el Vapor de la Burés, signe de la industrialització.

La pròxima presentació del llibre serà el 26 de setembre a la Biblioteca Municipal de Tordera, que acull l'antiga "Fibracolor".