El Tribunal de Comptes ha ratificat en un auto del passat 2 de setembre l'informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya en el qual no observa cap responsabilitat comptable en l'actuació del govern del PSC-ERC de Tossa durant el mandat 2003-2007 de la socialista Pilar Mundet, va informar l'Ajuntament en un comunicat.

Els fets es remunten al gener de l'any 2009, quan la llavors alcaldessa de CiU, Imma Colom, va denunciar al Tribunal de Cuentas una vintena d'"irregularitats" detectades en auditories. El Tribunal ho va delegar a la Sindicatura i 15 van ser descartades, va recordar l'Ajuntament, perquè no podien generar de forma directa perjudici en l'erari. De les altres cinc, en dues Colom denunciava pagaments sense justificació o factura per import de 10.403.354,04 euros en cinc exercicis però la Sindicatura deixava la xifra en 588.389,16 i reconeixia que eren necessàries pel funcionament i que no se'n derivava responsabilitat comptable.

Pel que fa als drets prescrits, la Sindicatura constatava que durant l'abril de 2004, el Servei de Gestió Tributària del Consell Comarcal de la Selva va assolir la recaptació de l'Ajuntament i, el 31 de maig de 2004, es van donar de baixa els drets prescrits. La Sindicatura va concloure que no es podia acreditar el responsable de la prescripció dels drets i, per tant, no es podia determinar la responsabilitat comptable. Sobre l'increment de les despeses de personal, la Sindicatura constatava les diferències entre les dades aportades per Colom i les de l'Ajuntament i va concloure que era difícil determinar amb exactitud i que no hi ha cap responsabilitat comptable.

Sobre les certificacions d'obres irreals, examinades totes elles, tampoc hi trobava aquests indicis.

L' alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU), va explicar ahir en un comunicat que la denúncia ha suposat "l'acumulació de milers de folis i hores de feina" i va lamentar la "pèrdua de temps i diners que ha provocat el comportament de Colom", la qual, va dir Saladich, ha de "mirar cap al futur. Deixar-nos d'auditories, denúncies, contenciosos... corregir els errors del passat i mirar cap endavant".