Fiscalia i acusacions particulars volen que el monitor de Lloret de Mar acusat d'abusar sexualment de tretze nens aprofitant les activitats d'estiu i les classes particulars estigui a la presó fins que el cas arribi a judici. Josep Castiella va ingressar a presó el 26 de setembre del 2012. Com que aviat farà dos anys que està en presó provisional, ahir van fer la vista a l'Audiència de Girona per prorrogar la mesura o per deixar-lo en llibertat fins al judici, fixat per al mes de gener.

Així, la fiscal, els lletrats que representen les víctimes i la representació de l'AMPA volen que Castiella continuï entre reixes els quatre mesos que queden fins que el cas arribi a judici. Segons les acusacions, hi ha un risc evident de fugida, perquè el monitor s'enfronta a penes de presó molt elevades. "Es demanen penes que voregen el centenar d'anys, és possible que intenti fugir de la justícia", va afirmar el lletrat Joan Comas.

A més, les acusacions també van exposar, per demanar la pròrroga de presó, que existeix risc de reincidència perquè, segons les peticions de pena de fiscalia i acusacions, va abusar de tretze menors al llarg de diversos mesos. Per això, i tenint en compte que ja hi ha fixada la data de judici, demanen a la secció tercera de l'Audiència que prorrogui la presó.

La defensa, en canvi, considera que no hi ha cap risc de reincidència i va exposar que l'acusat té arrelament tant familiar com laboral. "Cada vegada que se l'ha citat ha comparegut", va explicar el lletrat que demana que pugui sortir en llibertat fins al judici. Ara, serà l'Audiència qui resolgui.

Castiella va tenir oportunitat de fer servir el seu torn de paraula però va optar per guardar silenci i no dir res davant del tribunal.