El ple de Lloret de Mar va acordar ahir incrementar els controls perquè es compleixi el contracte de neteja a la vila després de detectar, i admetre el govern, deficiències en el servei. De fet, el Millor i el PP havien presentat una moció conjunta en la qual demanaven el compliment del contracte, tot i que també posaven en el punt de mira el procés d'adjudicació i denunciaven possibles irregularitats. Tot i això, el grup d'ERC (soci de govern) va presentar una esmena a la totalitat, centrant el text de la moció en incrementar la fiscalització del contracte de neteja. La proposta del republicà Jordi Orobitg va rebre el suport de CiU, ICV i PSC, aprovant així el text d'ERC i rebutjant el del Millor i PP.

El tema va arribar al ple arran de les queixes d'algunes associacions de veïns i urbanitzacions. El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va defensar el text recordant que la concessió, de més de vuit milions d'euros durant 10 anys, es va fer "ràpid i corrents abans de les eleccions". La moció conjunta demanava passar còpia de l'expedient d'adjudicació a les associacions de veïns i grups, que es presentés un informe amb les mesures de control dels últims tres anys, requerir a l'empresa el compliment, crear una junta de portaveus per nomenar un responsable directe entre Ajuntament i empresa que controli la gestió i que es presentés un llistat dels treballadors de l'empresa o que s'informés si existia algun vincle familiar o laboral de responsables municipals amb l'empresa concessionària, GBI.

Segons Fuertes, "veiem moltes irregularitats i moltes facilitats que se li donen a l'empresa" i alguns "tècnics i responsables es posicionen més pels beneficis de l'empresa que pels ciutadans". En canvi, el text d'ERC eludia la part dels vincles familiars, tot i que requeria posar el llistat a disposició. A banda, Orobitg va defensar que la seva proposta era més concreta, va defensar que ja hi ha una persona designada pel control i el text afegia que abans del 31 de desembre es convocarà una junta de portaveus per avaluar el desenvolupament de les mesures. Aquestes són, fer una campanya d'informació sobre el civisme i que el tècnic municipal faci un informe per saber si cal requerir a l'empresa qualsevol incompliment i, en cas afirmatiu, obrir expedients.

Des d'ICV i PSC, que van recolzar a ERC, van coincidir en què el text republicà era més acurat i que calia centrar-se a vetllar pel compliment del contracte.