El grup municipal d'Esquerra Unida i Alternativa de Blanes, a l'oposició a l'Ajuntament, vol eliminar qualsevol rastre oficial del pas de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per la vila. Així, arran de la confessió de Pujol d'haver comès frau fiscal, el grup ha presentat una moció que es votarà en el ple d'avui perquè se li retirin les plaques, honors i títols honoríficis que la localitat selvatana hagi concedit a l'expresident. Entre aquests guardons, hi ha la Font Gòtica, la màxima distinció que l'Ajuntament de Blanes concedeix. Una moció similar es votarà també avui a Sils, presentada pel grup d'ICV.

La Font Gòtica és una reproducció de l'emblemàtic monument que l'Ajuntament atorga als regidors que acaben la seva trajectòria política a la corporació i als pregoners de la Festa Major. Pujol va rebre la distinció perquè féu el pregó de la Festa Major del 2001. Fou, concretament, el 21 de juliol i en aquell discurs l'aleshores Molt Honorable va recordar la seva relació amb Blanes durant la infantesa. També va citar les figures dels blanencs Benet i Maria Ribas i la revista i els Premis Recull. Persones que per a Pujol "sempre van mostrar un exemple de fidelitat al país i un esperit de servei i de patriotisme", com recollia Diari de Girona l'endemà del pregó.

Unes característiques que no es correspondrien amb Pujol després que confessés aquest estiu el frau fiscal que va cometre durant anys amb els diners que tenia a Andorra. Per aquesta raó, argumenta el grup ecosocialista, proposa la retirada de totes les plaques honorífiques en equipaments de titularitat municipal en què aparegui Jordi Pujol, així com la retirada i reclamació física dels títols, medalles i commemoracions entregades en gratitud i reconeixement de la Vila de Blanes a l'expresident. Finalment, la moció insta el Govern català a personar-se en la causa contra la família Pujol.

El regidor ecosocialista Víctor Catalán citava ahir la Font Gòtica o les plaques de l'escola Safa i de l'antic pavelló. A més, va concretar que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha retirat del web la referència de Pujol en la ?inauguració de l'hospital blanenc, tal i com el grup va demanar. A més, els tècnics municipals estan fent un inventari de totes les plaques d'edificis municipals en què es fa referència a Pujol.

A Sils, el ple d'avui votarà una moció similar. El regidor d'ICV, Albert Miralles, va comentar que proposarà canviar la placa que recorda la inauguració del pavelló per una en què no aparegui Pujol.