El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar dijous per unanimitat reclamar a l'empresa contractada per Endesa i que repara les incidències elèctriques el manteniment del seu centre de treball a Palafolls. La moció va arribar després de la darrera apagada elèctrica del passat 7 d'agost quan, amb el centre de Palafolls tancat perquè no estava de guàrdia, van enviar els equips de reparació des de Begur, provocant que l'avaria no es resolgués durant més de tres hores.

L'apagada de l'estiu va afectar més de 2.200 abonats i va incidir sobretot en els establiments comercials, de restauració i turístics del municipi "amb el perjudici econòmic corresponent", recull el text que es va aprovar. Llavors, l'alcalde, Josep Marigó, va adreçar un escrit a Endesa per demanar explicacions. La reparació la va fer l'empresa que té contratada Endesa, Cobra Instalaciones y Servicios, que va enviar l'equip que té a Begur, perquè els equips de Palafolls "no estaven de guàrdia". De moment, aquesta empesa dóna cobertura a Blanes, Lloret, Tossa i Llagostera.

Alhora, representants dels treballadors van informar a alcaldia que l'empresa té intenció de suprimir a partir del 13 d'octubre el centre de Palafolls i traslladar els quatre treballadors a Begur, Màlaga, Càceres i Astúries, de manera que les reparacions les farien els equips de Begur i Granollers amb un temps de resposta elevat. La moció recorda que el temps de resposta el 7 d'agost, el coneixement de la zona i la qualitat del servei per l'aturada elèctrica "per la intrusió d'un simple ocell en la línia va ser del tot ineficient i intolerable".

Per això, s'insta Cobra a suspendre l'eliminació del centre de Palafolls, a Endesa que requereixi al contractista el manteniment i a la Generalitat que intercedeixi.