Agents de la Inspecció de Pesca i Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient han posat una denúncia administrativa al patró d'una embarcació de palangre de superfície amb port base a Blanes per haver peix il·legalment més de 56 quilos de tonyina vermella, segons informa la Generalitat.

L'embarcació no tenia quota per a la captura de tonyina vermella (Thunnus thynnus) en el moment de la inspecció, ja que havia venut la que li corresponia a un altre vaixell de pesca.

Els agents van localitzar tres cambres refrigeradores, una d'elles buida, l'altra amb 23 quilos de peix espasa i una tercera amb caixes d'esquer, dues tintoreres i bosses de plàstic amb talls de tonyina empaquetats i congelats amb un pes total de 56,2 quilos.

Les anàlisis van certificar que la tonyina era apte per al consum humà i es va portar a l'entitat benèfica Càritas de Blanes.

En la mateixa acta administrativa s'ha fet constar una presumpta infracció per modificació de l'estructura del vaixell, ja que es van trobar cambres refrigeradores no contemplades en els plans i projecte inicial.

A més, un dels mariners a bord no constava en el llistat dels que formen part de la tripulació d'aquest vaixell.