La fins ara portaveu del PSC a l'Ajuntament de Vidreres, Ruth Rosique, va presentar dimarts la seva renúncia a l'acta de regidora. Tanca així una etapa d'11 anys al consistori, primer a l'oposició (del 2003 al 2007) i després com a alcaldessa entre el 2007 i 2011. En els darrers tres anys i mig ha estat la portaveu del PSC. Els motius són personals i laborals, va assegurar ahir. "Haig de dedicar el meu temps a la meva feina" que "em produeix una gran satisfacció i on puc desenvolupar projectes i idees i a la meva família", va explicar.

El passat 16 de setembre, la socialista va presentar també la seva renúncia com a consellera comarcal amb els mateixos motius, dies després del nou pacte de govern al Consell entre CiU i PSC. Com ja va dir llavors, Rosique va desvincular la seva decisió del procés que investiga la Guàrdia Civil sobre temes que afecten Vidreres durant la seva etapa com a alcaldessa. "No té res a veure", va assegurar. "No me'n vaig enlloc i tot es clarificarà, no m'amago, la decisió és laboral", va reafirmar.

De fet, Rosique va relatar que a finals de 2011 va acabar uns estudis d'Integració Social, una àrea que assegura "m'apassiona" i "ara tinc una feina des de l'abril" que, "com la política, ajuda les persones", va mantenir. Aquest ha estat el motiu per no esperar fins a final de mandat, recorda, precisament "perquè la meva feina em demana una dedicació que no puc fer compatible amb la tasca de regidora i perquè sento que ha arribat al seu final i és una etapa que tanco amb la satisfacció d'haver pogut treballar intensament al servei de les persones de Vidreres".

La socialista va recordar que durant els seus primers quatre anys a l'oposició "vaig aprendre molt" i que com a alcaldessa va tenir una etapa "meravellosa" tot i que a vegades "dura" perquè governaven en minoria. Com a consellera comarcal "em va servir per obrir els ulls més enllà de Vidreres i poder treballar amb alcaldes i regidors d'altres municipis". Els últims anys, com a cap de l'oposició, "els definiria com l'època més convulsa" en l'àmbit polític on "no s'ha respectat a l'oposició".

Així, sentencia que "faig un pas al costat amb la tranquil·litat d'haver fet una gran feina" i "per deixar pas a persones noves que volen treballar per Vidreres", va dir.

No repetirà com a cap de llista

Si bé la socialista va assegurar que no repetirà com a cap de llista en les pròximes eleccions municipals, tampoc va tancar la porta a tenir menys responsabilitats en un futur i va afegir que seguirà dins el PSC, ajudant el grup municipal.

El seu substitut serà el següent en la llista de les anteriors eleccions, Francisco Jesús Becerra Fernández, si accepta. Sobre qui serà el nou portaveu del PSC a l'Ajuntament, Rosique va assegurar que ho haurà de decidir el grup.