L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va aprovar ahir la reducció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) als pensionistes, jubilats i persones en situació d'atur forçós, entre altres mesures recollides en el marc del Programa Feina com la subvenció de les taxes de les terrasses dels bars i restaurants.

Pel que fa l'IBI, Sant Hilari subvencionarà el 35% d'aquest impost als pensionistes, jubilats o persones en situació d'atur forçós fins a un màxim de 150 euros. Amb tot, qui es vulgui acollir a la mesura, segons va informar el consistori, ha de reunir uns requisits com estar empadronades al municipi des de fa dos anys, ser només propietàries de l'habitatge objecte de l'ajut així com no disposar de més d'un vehicle de tracció mecànica i tenir al corrent les obligacions tributàries amb l'Ajuntament.

Segons l'alcalde de Sant Hilari, Albert Santaugini, "hem d'estar al costat dels col·lectius més vulnerables i de les famílies que més malament ho passen, i aquesta és la filosofia que segueix la mesura".

De la mateixa manera, en el ple d'ahir el govern va proposar congelar les ordenances fiscals per al 2015, de manera que els ?preus dels impostos i taxes, com ara l'IBI, l'impost de vehicles de tracció mecànica, les llicències d'activitats i d'obres, o les taxes de clavegueram i de recollida d'escombraries, quedaran com el 2014.

En paral·lel, Sant Hilari també subvencionarà les taxes de les terrasses als bars i restaurants. La mesura, de la qual se'n beneficiaran una dotzena d'establiments, i s'aplicarà amb efecte retroactiu als exercicis 2013 i 2014. El ple també va derogar l'ordenança que regula l'ocupació de l'espai públic, de manera durant el 2015 els propietaris de bars i restaurants restaran exempts del pagament de l'impost. En general, la iniciativa representarà un estalvi d'uns 6.000 euros al sector, segons va explicar el govern.

Per Santaugini, es tracta d'una "mesura temporal, que té per objectiu contribuir a la reactivació econòmica del municipi".