El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Lloret, Joan Bernat, va sortir ahir a desmentir un comunicat de premsa enviat per la federació de Girona en nom de l'agrupació local socialista de Lloret perquè "no és veritat" el seu contingut, va dir Bernat qui va lamentar que "ja va passar el mateix l'any passat".

El comunicat de l'agrupació denunciava un incompliment per part del govern (CiU-ERC) dels acords que van signar els socialistes per donar suport als pressupostos. L'acord "preveia destinar una partida de 130.000 euros a beques menjador i a la compra de llibres i material escolar per a les famílies necessitades", deia el comunicat i, sobre els llibres, lamentaven que "no hagin fet arribar les ajudes a les famílies abans del començament del curs".

Ahir hi havia Consell Escolar i el portaveu del PSC a l'Ajuntament va sortir a defensar que el grup municipal no compartia el comunicat. Al contrari, va defensar que els acords es compleixen. A l'agrupació "han tirat pel dret", va explicar Bernat a Diari de Girona, amb una nota que diu el mateix que una altra de l'any passat que "també vaig desmentir". Les ajudes amb els llibres a Lloret es fan amb un programa de "socialització" on l'escola compra els llibres i "passa la factura a l'Ajuntament. És el que diu l'acord" i el Consell Escolar "ho té claríssim", va dir Bernat.

En la mateixa línia es va explicar el regidor d'Educació, Ignasi Riera (CiU), sobre el comunicat. "L'any passat ja es va fer el programa de socialització i aquest any també s'ha fet", va dir i "l'Ajuntament hi destina 40.000 euros". "Diuen que els diners no han arribat a les famílies, perquè van a les escoles", va afegir. Sobre les beques menjador, Riera va dir que a finals de setembre es van distribuir 99 beques a nens i nenes que no han pogut optar a una de les 228 beques del Consell Comarcal per Lloret.

Ahir, Bernat també va lamentar que la decisió de l'agrupació és una "falta de respecte" envers el grup a l'Ajuntament i va afegir que no els havien informat ni enviat el comunicat. Bernat, que va deixar els càrrecs a la federació, ha mostrat en més d'una ocasió les seves discrepàncies amb l'agrupació, no va optar a les primàries i va renunciar com a conseller comarcal.