Els promotors de Pescaturisme de Blanes, l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors, han coincidit en fer un balanç positiu dels resultats obtinguts de la iniciativa, han manifestat fonts municipals. Durant aquesta primera edició del 16 de juliol al 30 de setembre, han participat un total de 25 persones que han viatjat en alguna de les 14 excursions contractades. Les excursions costaven 95 o 140 euros per persona en funció de la modalitat de pesca.

D'aquest total de 25 persones, 13 resideixen a Catalunya (Vic, Rubí, Terrassa, etc), una viu a Blanes i les 11 restants eren turistes que estaven passant uns dies a la Costa Brava. D'aquests 11 visitants, vuit eren russos, dos francesos i un d'Holanda. Pel que fa al viatge més contractat dels tres tipus d'excursions que es podien fer (arts menors, sonsera i arrossegament), la més triada ha estat la d'arts menors, amb un total de 16 viatgers; set van escollir fer la jornada en un vaixell d'arrossegament i els dos restants en una sonsera.

En aquest sentit, a l'enquesta que es va fer entre els usuaris d'aquesta nova experiència s'ha valorat de manera molt positiva la implicació que han mostrat tots els patrons de les embarcacions que han participat. No tan sols perquè el dia abans es reunien amb els excursionistes per apamar detalls i poder conèixer-los, sinó també perquè han aportat un valor humà afegit a l'experiència, donant-los facilitats que han contribuït a què la seva experiència a bord del vaixell hagi estat del tot satisfactòria.

D'altra banda, ahir representants de vuit empreses de tour operadors europeus van fer una visita a Blanes per conèixer els seus atractius turístics i mariners. Tres d'aquestes empreses són del Kazakhstan, tres d'Holanda, i les dues restants provenen de Bèlgica i França. Es tractava d'un Fam Trip (viatge de familiarització) dins l'acció Buy Catalunya organitzat per l'Agència Catalana de Turisme.

Durant la seva estada a Blanes, van participar en el Pescaturisme a bord de tres sonseres, en les quals van compartir la jornada laboral dels pescadors.