Les noies van explicar que l’home els havia fet tocaments a les parts íntimes i ell va negar totes les acusacions El jutge ha decretat presó provisionalper al venedor de llaminadures d’Hostalric acusat d’abusossexuals a menors.

Antonio Luna va ser traslladat fins al centrepenitenciari del Puig de les Basses de Figueres després dedeclarar ahir a la tarda al jutjat d’instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners.

El presumpte pedòfil té unabotiga de llaminadures, que es diu Xuxes Moon Melus, al carrer Poeta Ruyra d’Hostalric i seria el lloc, segons van explicar les menors, on l’home els feia tocaments. La detenció de Luna es va produir dimarts després que el cas esclatés arran de les denúncies presentades per diverses famílies.

De moment hi ha vuit casos denunciats davant dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma, però no es descarta que puguin anar en augment. El jutge de Santa Coloma va decretar presó provisional després que durant tot el matí portés a terme la ronda de reconeixement del’arrestat així com també les declaracions de quatre de les vuit menors -que tenen entre 8 i 12anys.

Al voltant de dos quarts de tres de la tarda, els agents dels Mossos de la comissaria de Santa Coloma van enfilar cap al jutjat,on Antonio Luna, que té uns 50 anys, dues filles i està casat, va declarar assistit pel seu advocat, Benet Salellas. Durant el matí, les menors van relatar els fets i segons haurien explicat, el presumpte pedòfil els hauria fet tocaments per sota la roba, a les parts íntimes i se les asseia a la falda i els donava caramels per tal que guardessin silenci i no expliquessin res als pares.

Els presumptes abusos sexuals van començar a finals del curs escolar passat i s’haurien repetit, a partir de l’inici del nou, aquest passat mes de setembre. A la sortida del jutjat, l’advocat que defensa el botiguer d’Hostalric va assegurar que el seu client havia negat tots els fets dels quals se l’acusa, donant totsels detalls i explicacions pertinents.El lletrat va afegir que Luna havia declarat que «mai havia fet cap tocament amb contingut sexual ni posant les mans a les calces» i que el botiguer havia dit que si mai les havia tingut a la falda, era per jugar.

Per a Salellas, la decisió del jutge es basa en una fase «d’instrucció molt incipient» i que al seu parer, d’investigació encara no se n’havia fet gairebé res. Per tot això, va demanar la llibertat del seu client i fins i tot mesures alternatives per no acabar ingressant a presó, com ara la prohibició d’acostament als menors o que deixés de viure a Hostalric però finalment, el magistrat no les va acceptar.

Per tot això, l’advocat Benet Salellas va anunciar que recorrerana la decisió «dràstica» del jutge de Santa Coloma i esperaran el que dictamina l’Audiència Provincial de Girona.

«Les famílies hi confiaven»

La decisió judicial es basa en lesdeclaracions dels pares i les nenes, les denúncies i la investigació dels Mossos d’Esquadra. L’advocat de les víctimes, David Saiz,assegurava en sortir dels jutjats que a les famílies afectades quan van denunciar els fets i quan les seves filles els ho van explicar, «els costava de creure que l’home pogués fer una cosa així, perquè hi tenien plena confiança».

Al parer del lletrat, durant la declaració, el presumpte pedòfil havia fet un relat«amb molt poca convicció». Saiz va celebrar la decisió judicial. A partir d’ara el cas podria passar a mans de l’Audiència Provincial de Girona o un altre jutjat, on es prendran la resta de declaracions de les menors.

El cas va sortir a la llum després que una nena de nou anys expliqués a la seva veïna que el venedor de llaminadures li havia fet tocaments a la botiga. La dona, en sentir-ho, va advertir immediatament la mare de la noia i aquesta va va presentar la primera de les denúncies