El grup d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Blanes ha presentat una moció al ple municipal del pròxim dijous que demana la protecció de la pineda del barri d'Els Pins.

En la seva exposició, els recorden que "en els darrers anys s'ha constatat una reducció del conjunt de la pineda", "ja sigui per les afectacions d'aquests sobre els habitatges, provocant danys estructurals, o per les infraestructures urbanes" com l'asfalt, voreres, murs i clavegueram. A més, s'han talat quan "provocaven danys directes" sense que "fossin reposats o condicionats en altres ubicacions" i xifren que "entre 2003 i 2014 la superfície de la pineda s'ha vist reduïda en prop d'un 15% entre els carrers Mediterrani, Prat de la Riba i Costa Brava".

A banda, insisteixen en els problemes que tenen alguns particulars per la presència dels arbres i la necessitat d'efectuar un manteniment amb un cost addicional.

Els ecosocialistes recorden les qualitats "ambientals, ecològiques i d'incidència sobre la flora i fauna", a més de ser un "tret distintiu" del barri. Per això, demanen que els pins s'incloguin en catàleg protegit, es creï un cens, donin indicacions als veïns, reposin els pins talats o estudiïn bonificacions per als veïns amb aquests arbres.