El PSC reclama al Govern central que impulsi la creació d'una zona turística madura a la Costa Brava sud i contribueixi al desenvolupament d'un nou turisme de qualitat que doni possibilitats reals per a un canvi de model turístic. Ho van anunciar ahir, a Lloret de Mar, el candidat socialista lloretenc a l'alcaldia, Antonio Lorente; el diputat Àlex Sáez; i l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. El diputat va presentar una iniciativa parlamentària al Congrés en què reclama al Govern que elabori i projecti, en coordinació amb la Generalitat i els ajuntaments de Lloret, Blanes i Tossa, un pla específic de reconversió i modernització de la Costa Brava sud i faci la previsió que correspongui per a les inversions que seran necessàries per desenvolupar el pla.

Lligat amb aquesta petició, el grup parlamentari socialista ha presentat una esmena al Projecte de Llei de pressupostos per a 2015 per finançar els primers passos del projecte així com tres més per a la regeneració de platges; per a la recuperació de la de s'Abanell i per a la consolidació del camí de ronda. En aquest sentit, el PSC manté la seva prioritat d'arranjar els trams del recorregut que no són accessibles (dos d'ells, als municipis de Lloret i Blanes) per lligar definitivament el recorregut que ha de connectar Blanes i el Cap de Creus.

"En la passada legislatura el Govern socialista va impulsar les zones turístiques madures amb col·laboració de les comunitats autònomes: eren un conjunt de mesures dirigides a millorar la competitivitat, impulsar l'activitat econòmica, desestacionalitzar el turisme i diversificar-ne l'oferta. El PP va eliminar aquest projecte perquè no creu en un model que faci evolucionar el sector però nosaltres hi continuem creient perquè pensem que és el camí més efectiu per recuperar terreny", va valorar el diputat Sáez.

De fet, els tres municipis de la Costa Brava sud havien presentat, precisament, la sol·licitud per acollir-se a aquesta línia d'ajudes i el ministeri d'Indústria ho havia vist sempre amb bons ulls. "Reclamem que s'incorpori aquest projecte com una prioritat en les inversions del govern", va recalcar el candidat Antonio Lorente.