Proactiva Serveis Aquàtics, l'empresa de salvament i socorrisme contractada per l'Ajuntament de Lloret de Mar, ha presentat les dades estadístiques dels serveis que ha realitzat durant aquest estiu. Hi ha dos aspectes destacables en aquest informe; per una banda, l'augment de serveis d'atenció amb cadira amfíbia, que han passat del 279 de l'any passat al 482 del 2014, doblant quasi les xifres; i per altra banda, la destacable tasca preventiva, amb un registre de recomanacions i avisos que ha passat de 9.586 de la temporada passada als 15.393 d'enguany.

Aquesta temporada s'han millorat els serveis a la zona adaptada de la platja de Lloret amb la incorporació d'una grua, crosses aquàtiques i un vestuari adaptat equipat amb llitera que s'han afegit a l'oferta ja existent i que consta d'unes zones d'ombra amb carpes per protegir-se del sol i cadires amfíbies, accés directe des del passeig a l'aigua amb rampes, línies de vida per donar més seguretat al bany a les persones amb mobilitat reduïda i les dutxes adaptades.

Pel que fa a les atencions, s'han realitzat 3.557 serveis en el conjunt de les cinc platges i cales vigilades de Lloret. D'aquestes xifres globals, 2.033 han estat per picades per medusa o altres organismes i 1.135 corresponen a ferides provocades per rascades amb les roques, talls per musclos o similars. La resta d'assistències lleus són per: cefalees, contusions o fractures, cremades solars, insolacions, entre d'altres, segons han informat fonts municipals.

40 rescats a l'aigua

Pel que fa a rescats, s'han realitzat 40 intervencions motivades principalment per la incapacitat de poder sortir de l'aigua a causa de remolins produïts per l'entrada de vaixells de passatgers a la sorra, mal estat de la mar, no saber nedar o mal ús d'artefactes flotants, entre d'altres.

L'Ajuntament destina una important inversió en material i recursos humans -externs a través de l'empresa Proactiva i propis amb el cos d'Auxiliars de Protecció de l'Entorn-, que ascendeix a 415.000 euros i que fa possible que Lloret de Mar presti el servei del 15 de maig al 15 d'octubre.