L'actual biblioteca de Maçanet de la Selva té els dies comptats. L'edifici, que acollirà en un futur l'Arxiu Municipal, tancarà les seves portes l'1 de desembre per començar el trasllat de tot el material cap a la nova biblioteca, un equipament que en els darrers anys ha patit nombrosos entrebancs que han obligat a retardar la seva obertura.

Primer van ser els problemes de finançament (els diners de Generalitat i Diputació no arribaven) i, després, ja amb la biblioteca nova acabada, una errada en el procés de licitació del mobiliari va estroncar la voluntat de l'equip de govern d'inaugurar la nova biblioteca durant la Festa Major. Ara, però, segons va confirmar l'alcalde, Antoni Guinó, ja s'ha adjudicat el nou contracte del mobiliari de manera que a partir de l'1 de desembre es podria iniciar el trasllat.

El concurs de "subministrament i muntatge del mobiliari i equipaments de la nova biblioteca municipal" es va haver de repetir després de la impugnació que va fer una de les empreses participants en detectar que el guanyador incomplia nombrosos punts de les pliques. Després, revisant els participants, es va detectar que, en realitat, tots havien incomplert algun dels punts.

Eren els inicis de l'estiu i, davant això, el govern va decidir aturar el procés, no adjudicar el contracte i fer-ne un de nou. D'aquesta manera, es va procedir a fer una nova licitació per equipar el mobiliari de la nova biblioteca, que comptava amb un pressupost de sortida de 98.392,74 euros (sense IVA). Finalment, segons va confirmar Guinó, s'ha adjudicat a El Corté Inglés que ha ofert uns 10.000 euros ?menys, de manera que equipar el mobiliari costarà uns 88.000 euros (sense IVA), va relatar l'alcalde.

Segons les previsions, fins a l'1 de desembre l'empresa guanyadora haurà d'equipar la nova biblioteca, o almenys amb el gruix important del mobiliari, com poden ser les estanteries, taules, cadires... perquè el govern ha decidit que el primer dia de desembre tanqui l'actual biblioteca (de 90 metres quadrats) per iniciar el trasllat de llibres i de la resta de material de l'equipament cap a la nova biblioteca (de 650 metres quadrats). El nombre de treballadors passarà d'un a dos, va afirmar Guinó.

El temps de trasllat es calcula en un mes, de manera que la previsió és que durant el gener del nou any es pugui inaugurar la nova biblioteca. Tot plegat, mentre es deixa la vella preparada per acollir l'Arxiu Municipal de Maçanet.