Aquest any no hi haurà ni una sola novetat en les ordenances fiscals de Blanes. L'equip de govern del PSC ha decidit que en el ple de demà (quan tocaria presentar-les) no hi portarà cap modificació, ni a l'alça ni a la baixa, dels impostos i taxes municipals. Segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó, quedaran totes automàticament congelades per al 2015.

En aquest sentit, el batlle va justificar per què no es votarà al ple, ni tan sols per congelar-les. "En cas que no es portin [al ple] ", que "no modifiquis res, queden les mateixes", va relatar. Així, la previsió d'ingressos -que influirà en la configuració del pressupost de l'any que ve- serà la mateixa que l'any passat. La congelació d'ordenances, va prosseguir Marigó, significa també que les bonificacions que es van introduir l'any passat "també es mantenen" com la reducció del 75% en la taxa d'obertura d'establiments per qui és a l'atur i del 50% per a la resta. En paral·lel, si en un futur es decidís incorporar noves bonificacions, "es podria fer en qualsevol moment", va reblar l'alcalde.

El PSC va aprovar l'any passat les ordenances amb CiU i PP, i els vots en contra d'ICV-EUiA i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega.

Consell Municipal de Turisme

D'altra banda, el ple també aprovarà demà la creació del Consell Municipal de Turisme, òrgan que haurà de definir el futur desenvolupament turístic. La mesura arriba després de l'aprovació al juny d'una moció del PP que en demanava la seva creació, després de la desaparició de l'antic Patronat. El Consell aglutinarà els sectors turístics i es reunirà cada mes.