L'Ajuntament de Vidreres va voler mostrar ahir el seu rebuig "enèrgic" als fets que han tingut lloc a la urbanització Aiguaviva Park. Allà, una dona va ser apallissada brutalment per la seva parella. L'agressor, a més, la va dur a casa dels seus pares i amb l'ajuda de la germana i el cunyat la van tenir retinguda durant 12 dies fins que va aconseguir escapar. La noia, que continua ingressada al Trueta, presenta diverses costelles i vèrtebres trencades i també lesions a l'abdomen a causa dels cops que li han afectat també el pàncrees. A més, durant el captiveri l'home la va violar. El consistori va assegurar ahir que invertirà els recursos necessaris per ajudar a eradicar la violència contra les dones.

Els fets van tenir lloc el 12 d'octubre a una casa d'aquesta urbanització. Després de la brutal pallissa, la dona va estar tancada a casa dels sogres -sitada a la mateixa urbanització- durant 12 dies sense rebre atenció mèdica, sense mòbil ni claus. Dotze dies després, la jove de 33 anys va poder escapar i va trucar la seva mare, que va alertar els Mossos d'Esquadra, que van detenir tota la família. Després de declarar davant del jutge, l'agressor, de 31 anys, va entrar a presó i la resta de la família implicada en aquest escabrós cas de violència de gènere va quedar en llibertat provisional.

L'ajuntament del municipi va voler mostrar públicament el rebuig a aquesta brutal agressió. En un comunicat, el consistori es compromet a continuar treballant conjuntament amb tots els agents implicats en la prevenció, atenció i intervenció en les situacions de violència masclista amb l'objectiu d'eradicar-la. "Des de la institució municipal refermem el convenciment que és necessari un canvi social que elimini tot tipus de violència per qüestions de gènere, ja sigui física, verbal o de qualsevol altre mena i apostem per les relacions de respecte i equitat entre els homes i les dones", recull el comunicat que van emetre ahir.

En aquest, el consistori va assegurar també que "no defugirà la seva responsabilitat per invertir els esforços i recursos necessaris" l'eradicació d'aquesta xacra social.