L´Ajuntament de Riudellots de la Selva va alertar ahir als veïns que, en la mesura del possible, no facin servir l´aigua de l´aixeta per beure, «ni per cuinar ni tampoc per a la higiene personal» fins a nou avís. El motiu és que l´aigua desprèn fortes pudors i que els veïns -els primers en detectar el problema- han descrit com una olor semblant al clor o al plàstic. Tot i això, es desconeix l´origen de la incidència i avui es farà una nova analítica per trobar la causa. Mentrestant, la companyia d´aigua, Prodaisa, ha habilitat fins avui dos punts de recollida d´aigua potable. Després d´un primer ban informatiu, el consistori va afegir que els que no han rebut un avís de l´incident és perquè «en algunes zones no s´ha registrat cap problema».

La situació s´arrossega des de la setmana passada però la problemàtica es va ver oficial ahir un cop l´Ajuntament va fer pública la incidència i amb un increment de les queixes. En un ban penjat a la seva pàgina, distribuït per Facebook i Twitter, el consistori deia que «davant l´olor impròpia detectada a la xarxa de subministrament d´aigua potable, l´Ajuntament de Riudellots de la Selva ha encarregat una analítica per a determinar-ne l´origen». Així, «a l´espera de resultats i com a mesura preventiva, es recomana no consumir aigua de l´aixeta, ni per cuinar ni tampoc per a la higiene personal».

Aquesta mesura es va iniciar ahir i durarà fins avui, «llevat que s´informi del contrari», va especificar l´Ajuntament. Per això, de moment l´empresa d´aigua concessionària del servei ha habilitat dos punts de subministrament amb cisternes per a tothom que ho necessiti i estaran operatius de sis de la tarda a les vuit del vespre. En concret, estaran ubicats a la plaça de l´Ajuntament (pels habitatges ubicats de la C-25 fins al nucli antic) així com al pavelló (pels habitatges ubicats de la C-25 fins al carrer Pineda i urbanització Mas Joals).

Zones sense incidència

A última hora de la nit, el consistori va voler fer un aclariment a través de les xarxes socials informant que «els habitatges i empreses que no hagin rebut l´avís sobre l´incident» és «perquè en algunes zones no s´ha registrat cap incidència en aquesta matèria».

A més, i després d´algunes crítiques rebudes, el consistori va assegurar que han fet «tots els esforços comunicatius possibles per donar el màxim d´informació al conjunt de la ciutadania, tota la informació disponible en cada moment». «Reiterem les disculpes per totes aquelles molèsties que involuntàriament hem pogut causar».

Per la seva part, la companyia d´aigua també va comunicar aquesta incidència a través de la seva pàgina web. En el seu cas van ser més taxatius informant directament que l´aigua «no és apta per al consum de boca, ni per cuinar ni per a la higiene personal».