Feia gasoil a través d'un forat en un oleodcute al seu pas per Sant Feliu de Buixalleu i anava omplint garrafes de 10 i 25 litres. El lladre, però, no va calcular que l'empresa s'adonaria que havia baixat la pressió i donaria l'alerta als Mossos d'Esquadra, com va passar. El mateix dia, el van enganxar mentre buidava de combustible la canonada que uneix Girona amb Tarragona pel municipi de la Selva.

L'arrestat no anava sol, però l'altre individu va aconseguir fugir. La detenció ha anat a càrrec de la Divisió d'Investigació Criminal i el detingut és un veí d'Arbúcies de 38 anys, de nacionalitat romanesa. Va quedar acusat de ser el presumpte autor d'una falta de furt, un delicte de danys i un d'estralls. I està previst que passi a disposició judicial en breu.

El succés és remunta cap a les quatre de la tarda del dilluns, quan els Mossos van rebre l'avís dels responsables d'una empresa de logística d'hidrocarburs -CHL- que havien detectat una baixada de pressió a l'oleoducte al seu pas per Sant Feliu de Buixalleu. Els presumptes autors del robatori de gasoil havien manipulat l'oleoducte fent un forat per realitzar l'extracció il·legal de combustible.

Els lladres havien amagat el forat per evitar que els enxampessin per cometre un altre robatori. La Unitat Territorial d'Investigació de Girona, amb col·laboració amb la comissaria de Santa Coloma de Farners, van iniciar un dispositiu de vigilància cap a dos quarts de set del vespre. I cap a un quart de vuit de la tarda, els agents van observar un vehicle que s'apropava i aparcava en un descampat. En van baixar dos individus amb diverses garrafes de plàstic i es van apropar al punt d'extracció.

Els Mossos van veure que aquestes dues persones sostenien una mànega que estava introduïda en el punt d'extracció i van veure que estaven succionant gasoil de l'oleoducte. En aquell moment els agents es van identificar i les dues persones van fugir en direccions oposades. Els policies van aconseguir interceptar un dels lladres. En el moment de la detenció, els agents van localitzar dins del vehicle nou garrafes de plàstic, una de deu litres i vuit de 25 litres així com dotze metres de mànega.