El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat la demanda presentada ?l'any 2010 pel president del Blanes Hoquei Club Fundació, Josep Ridaura, contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. És el tercer cop que es desestima la querella després de les sentències dels jutjats de Blanes i de l'Audiència Provincial.

Els fets es remunten al 22 de febrer de 2010 quan Marigó, llavors portaveu del PSC, va demanar al ple l'obertura d'un expedient informatiu per determinar uns possibles insults, amenaces i intents d'agressió física que van rebre dos conserges municipals per part de Ridaura al pavelló d'esports.

El 10 de desembre de 2010, Ridaura va presentar una querella contra Marigó al·legant que "havia vist menyscabat el seu dret a l'honor". La demanda la va presentar al Jutjat d'Instrucció 3 de Blanes, que el 30 de novembre de 2011 la va desestimar i va imposar el pagament de les costes a Ridaura. Aquest va presentar un recurs a l'Audiència Provincial i el 26 d'abril de 2012 es va tornar a desestimar, confirmant l'anterior sentència i imposant de nou les costes.

El 2013, el Suprem va admetre a tràmit un recurs de cassació de Ridaura. El mes passat, el TS va tornar a sentenciar a favor de Marigó i no només torna a imposar el pagament de les costes a Ridaura, sinó que també el condemna a perdre el dipòsit entregat en l'inici de la presentació del recurs.

Preval el dret a la informació

En l'escrit, el TS ratifica que l'alcalde actuava en exercici de les seves responsabilitats com a representant públic i que preval el dret a la informació i a la llibertat d'expressió per sobre de l'honor per uns que consideren provats.

En un escrit, el PSC va dir ahir que després d'aquells fets, Ridaura va presentar varies denúncies contra Marigó a Antifrau, "que va arxivar"; a la Fiscalia de Girona, "que també va arxivar després de la investigació de la Guàrdia Civil"; i fa poc dues querelles, una contra Marigó i l'interventor i l'altra contra Marigó, la seva dona i l'interventor, "en fase d'instrucció". Unes accions, diuen "encaminades a malmetre la imatge personalment i pública" de Marigó per "atemorir-lo personalment i política" però que "no es deixarà influenciar per les pressions i manipulacions".

Ridaura va dir ahir que Marigó "falta a la veritat quan diu que està arxivada la querella criminal" perquè l'Audiència li ha donat part de raó a un recurs suggerint als jutjats a "revisar l'informe fet per la Guàrdia Civil" i que la jutge de Blanes ha requerit "tot l'expedient de la llicència d'obres del carrer Església".