Els veïns de Riudellots de la Selva ja poden tornar a beure, cuinar i dutxar-se amb total tranquil·litat amb aigua de l'aixeta Després de dos dies amb restriccions davant la sospita que l'aigua podia estar en mal estat perquè feia mala olor, les analítiques confirmen que tots els paràmetres són correctes. Segons ha informat el consistori, els resultats de les anàlisis determinen que l'aigua ha estat en tot moment en bon estat i que la presència de matèria orgànica en dissolució que en combinació amb el clor ha pogut causar la mala olor. Durant els dos dies que ha durat la incidència, l'empresa subministradora, Prodaisa, va facilitar dos punts de subministrament d'aigua a través de camions cisterna.

L'Ajuntament de Riudellots i l'empresa Prodaisa han aixecat aquest matí totes les mesures preventives que recomanaven no consumir aigua de l'aixeta perquè des de feia uns dies feia mala olor. Concretament, el consistori va rebre la primera queixa d'una veïna el 30 d'octubre. El consistori va demanar llavors a l'empresa que analitzés l'estat de l'aigua i, mentrestant i des del dimecres, va emetre un ban per recomanar als veïns, com a mesura preventiva, que no en fessin ús. La companyia d'aigües també va buidar i reomplir la xarxa d'aigua potable del sector afectat com a mesura de seguretat.

Mentre durava la incidència, Prodaisa va habilitar dos punts de subministrament a base de camions cisterna al pavelló i a la plaça de l'ajuntament de les sis de la tarda a les vuit del vespre per a aquells veïns que tinguessin necessitat d'aigua.

Aquest divendres s'ha rebut el resultat de les analítiques que confirmen que l'aigua ha estat en tot moment en bon estat, també durant el període de la incidència. Segons informa el consistori, la presència de matèria orgànica en dissolució que en combinació amb el clor ha pogut ser la causa de la mala olor. També s'explica que l'aigua sempre ha estat "dins dels paràmetres de potabilitat i sense cap risc pel seu ús i el consum humà".

Ajuntament i Prodaisa han lamentat les molèsties causades als veïns i els han agraït la seva comprensió.