Encara que el jutge consideri que la llibertat d'expressió empara la crítica intensa contra polítics, sempre que es tractin assumptes d'interès públic, el diputat de CiU i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, considera que això no pot convertir-se en una carta blanca que doni cobertura al "greu insult, el profund vilipendi i l'alta infàmia" que suposa atribuir-li delictes de tràfic d'influències, malversació de cabals públics i prevaricació. És per aquesta raó que ha recorregut la interlocutòria del titular del Jutjat d'Instrucció número 4 que decreta l'arxiu lliure d'un nombrós grapat de presumptes injúries i calúmnies expressades pel cap d'El Millor, Marc Fuertes, en els seus butlletins informatius

Encara que el magistrat va decidir l'arxiu lliure de multitud de presumptes injúries i calúmnies fetes públiques per Fuertes en els seus butlletins sí que va decretar que s'havia d'obrir judici contra ell per haver publicat informacions que, certes o no, formen part de l'àmbit privat de l'exalcalde i no poden considerar-se elements de crítica o dissidència política, com ara insinuar i donar publicitat a una suposada infidelitat.

En el seu recurs, Crespo fa pal·lès que el contingut dels diferents butlletins d'El Millor "superava el dret de llibertat d'expressió, en tant que oportunitat de crítica a qui ha ostentat un determinat càrrec públic". A més, també qüestiona el fet que el jutge consideri un gest de dissidència política que en una convocatòria organitzada pel partit de Fuertes aquest i alguns dels seus seguidors, vestissin unes samarretes on s'equiparava Crespo amb l'exalcalde corrupte de Marbella, Julián Muñoz. O que se l'equiparés amb Hitler, "i això no és crítica, és delicte".

El recurs en qüestió no passa per alt l'entorn familiar i social de Crespo que, a resultes de les "desqualificacions", entén que produeix un "més intens dany" efectuat de forma "deliberada".

El coautor

En el seu recurs, l'exalcalde també s'oposa a l'arxiu contra l'home que va entrevistar Fuertes en un dels seus butlletins perquè el considera coautor dels delictes d'injúries i calúmnies alhora que entén que l'esmentada entrevista buscava exclusivament l'"ultratge".