Els Mossos d'Esquadra van desmantellar a finals d'octubre dues plantacions de marihuana localitzades en cases de Vallgorguina (Vallès Oriental) i Riells i Viabrea (Selva). En l'operatiu policial, els agents van detenir tres persones i van decomissar un total de 790 plantes de marihuana. La investigació es va iniciar cap a finals del mes de juliol quan els Mossos van tenir coneixement que en una casa de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina s'hi estaria cultivant marihuana. L'habitatge estava llogat per un home de 27 anys i veí de Sant Celoni, el qual no hi residia habitualment, sinó que només la feia servir per al cultiu clandestí de marihuana.

La mateixa investigació va portar els agents cap a una altra casa de Riells i Viabrea, que estava llogada per l'exparella sentimental d'aquest veí de Sant Celoni de 27 anys, una dona de 42 anys i veïna de Riells. Des d'aquest indret, també es portava a terme la mateixa activitat clandestina de cultiu de marihuana. Amb tots aquests indicis els investigadors van realitzar el passat 22 d'octubre un registre als dos habitatges on es van localitzar diversos habitacles de grans dimensions habilitats per al cultiu de la droga.

La infraestructura dels domicilis estava dotada de reg automàtic, temporitzadors, llums halògens d'alta intensitat, ventiladors, transformadors, termòstats, tubs extractors d'aire i dipòsits d'aigua. A la casa de Vallgorguina es van trobar un total de 496 plantes de marihuana i a la de Riells i Viabrea n'hi havia 294. Les dues persones llogateres van quedar detingudes el mateix dia per un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i també van quedar imputades per un delicte de defraudació del fluid elèctric, ja que ambdues cases tenien manipulats els comptadors de la llum.

En l'operació policial també es va detenir una tercera persona, amic dels llogaters, un home de 33 anys, origen magrebí i veí de Sant Celoni, el qual col·laborava amb ells en el cultiu i la distribució de la marihuana. Cap dels detinguts tenia antecedents policials anteriors i ara tots tres resten en llibertat a l'espera que l'autoritat judicial els citi per a la celebració de judici.