Tres dies pentinant tot el litoral des de l'Estartit fins a Blanes per trobar el pescador de 71 anys ?desaparegut dilluns a Tossa no han donat cap pista d'on es troba ni l'home ni la seva embarcació. Per aquest motiu i per esperar si sorgeix algun indici del seu parador, els efectius d'emergència van decidir ahir suspendre la recerca activa a la zona.

El dispositiu per buscar el veí de Tossa de 71 anys Pere Vila Gotarra va començar el dimarts el matí després que la dona del pescador alertés que el seu marit no havia retornat a casa després de feinejar.

Durant els tres dies han estat sobre el terreny els Bombers, Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, la Policia Local de Tossa, Mossos d'Esquadra, voluntaris i familiars que han pentinat tota la costa per mar, aire i també per terra per trobar algun tipus d'indici però ahir es va decidir suspendre fins a trobar alguna pista.

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano va assegurar a ACN que s'havia fet tot el possible per trobar el desaparegut i que estaven "desconcertats perquè en tot aquest temps no hem localitzat ni tan sols un estri de pesca dels que utilitzava aquest senyor", va apuntar Cano.

Tot i que s'hagi suspès el dispositiu, totes les confraries, clubs de submarinisme entre altres estan alertats de la desaparició i que en cas que trobin res alertin els efectius d'emergències.

A més, Salvament Marítim i els Bombers amb pràctiques pentinaran la zona els propers dies per si localitzen res. Durant el dia d'ahir es va tornar a buscar per la zona d'Es Codolar, que és on es va veure per últim cop el pescador de Tossa de Mar.