El jutjat d'instrucció número 3 de Blanes ha desestimat una de les dues causes pendents de la querella que el 2013 va presentar el Partit Democràtic de Blanes contra Josep Marigó per malversació de cabals públics, delictes contra l'ordenació del territori i tràfic d'influències. El febrer de 2014, el jutjat ja va dictar el sobreseïment provisional de bona part de la causa però restava a l'espera de la investigació d'altres dues causes.

Una era la facturació a l'empresa FCC encarregada de la neteja de la ciutat on, entre altres, els denunciants deien que l'Ajuntament va donar ordres a FCC perquè no presentés factures per evitar que el govern fes constar el nivell real d'endeutament. A petició de l'Audiència Provincial, el jutjat va incorporar a la causa l'informe de la Guàrdia Civil. Ara, el jutjat coincideix amb el que ja va dir la Fiscalia i acorda el sobreseïment provisional d'aquesta causa perquè "no existeixen indicis" de delicte.

En l'altre cas s'acusava Marigó de perdonar la fiança a una empresa per les obres al carrer Darrere l'Església. Sobre això, davant el volum de documentació, el jutjat ho deixa obert i demana a la Guàrdia Civil que elabori un informe.

Ahir, Marigó va remarcar que el 2005 el seu govern va concedir la llicència d'obres on imposava una fiança de més de 100.000 euros. Va afegir que el 2007, amb Josep Trias (CiU) al govern es va fer una modificació de la sol·licitud on no sortia la fiança i un dels que hi va votar a favor va ser Anselm Ramos (PDB), un dels que es va querellar contra Marigó per aquest cas. A banda, Marigó va afegir que Quim Torrecillas (CiU), llavors al govern i que té una immobiliària, "venia pisos" a aquell promotor de les obres i va apuntar a "incompatibilitats", si més no a nivell "moral".