Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil han reflotat aquest migdia la barca del veí de Tossa de Mar (Selva) que va desaparèixer el passat dia 10 a Tossa de Mar i el cadàver del qual va ser localitzat ahir per un vaixell pesquer.

Una vegada feta la inspecció de la barca, la hipòtesi que pren més força és que un cop de mar o el desgast del temps haurien causat una fissura en el doble casc, que el dia dels fets s'hauria anat omplint d'aigua fins que el pes de l'aigua acumulada a l'interior l'hauria fet enfonsar, segons han indicat a Efe fonts pròximes a la investigació.

Ahir a la tarda, un pesquer va localitzar el cos de la víctima a mitja milla de la costa de Tossa, davant la plataza d'És Codolar.

Els agents del Geas van descobrir que un caporal de l'embarcació estava embolicat en les cames de la víctima i en descendir al lloc on va ser trobat el cos del mariner van trobar la barca, a gairebé 22 metres de profunditat.

Els bussejadors especialistes van fer dues immersions per fer una Inspecció Tècnicopolicial (ITP) del vaixell enfonsat, de tres metres d'eslora i doble casc de fibra per intentar descobrir qual va ser la causa de l'enfonsament.

La posició en la qual va quedar l'embarcació va fer molt difícil aquesta tasca, per la qual cosa aquest matí han tornat al lloc i, amb l'ajuda de diversos globus elevadors, han reflotat la barca.

Una vegada fora de l'aigua, amb una grua de la Marina Mercante s'ha traslladat fins al port de Cala Canyelles, a Lloret de Mar, el més pròxim a la zona, i ha quedat sota custòdia policial.