Al voltant de dos quarts de dues arribava una embarcació de la Marina Mercant al port de Canyelles de Lloret de Mar. Anava carregada amb l'embarcació amb la qual es va enfonsar el pescador de Tossa de Mar que dimecres es va localitzar mar endins davant la platja d'Es Codolar.

Segons fonts de la investigació, la hipòtesi que pren més força sobre les causes de l'enfonsament i la mort del pescador és que un cop de mar o el desgast del temps haurien causat una fissura en el doble buc de l'embarcació. Aquesta s'hauria anat omplint d'aigua fins que el pes de l'aigua acumulada a l'interior l'hauria submergit fins a 21 metres de profunditat.

Els efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van ser els encarregats de treure ahir el migdia l'embarcació del fons del mar. Es van desplaçar una milla endins davant Es Codolar amb una embarcació de la Creu Roja i quan la van reflotar des de més de 21 metres de profunditat, una grua la va aixecar i la va transportar cap al port de Canyelles. Un equipament portuari de Lloret de Mar fins on es van desplaçar familiars de la víctima.

Pere Vila Gotarra tenia 71 anys i era un pescador jubilat molt experimentat. El dia 10 al vespre va agafar la seva barca, La Mañica, però mai més va tornar a casa. Una embarcació de tres metres d'eslora i sense cabina que ahir semblava gairebé intacta però que es va inspeccionar per intentar descobrir com havia arribat al fons del mar.

Ahir al matí, a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, els forenses van realitzar l'autòpsia al cadàver de Pere Vila. El cos no presentava cap cop que li hagués pogut produir la mort. De moment, els facultatius de l'Institut de Medicina Legal estan a l'espera que les anàlisis revelin les causes reals de la mort.