Noves acusacions per a l'expolicia de Girona que el 28 de maig de 2013 va matar la seva cunyada i va provar-ho amb la seva dona a Caldes de Malavella. Al delicte d'assassinat i d'assassinat en grau de temptativa que ja se li atribuïa a Antonio Alcaraz Sencianes ara també se'l jutjarà per lesions psíquiques, tota vegada que el crim el va cometre en presència de les seves nebodes, de 6 i 11 anys, que van veure com apunyalava la seva mare fins a la mort. Les seqüeles que patiran per això els acompanyaran de per vida, així ho consideren els psicòlegs i psiquiatres que han emès els tres informes que s'han incorporat a la causa.

La investigació del cas es va acabar ahir amb la indagatòria, un tràmit que permetrà a la titular del Jutjat de Violència Sobre la Dona de Girona tancar la instrucció, elevar el cas a l'Audiència Provincial de Girona perquè fixi la data per celebrar el judici i sol·licitar a les parts -defensa i acusacions- que formalitzin els seus escrits de qualificació provisional dels fets.

Durant la vista indagatòria, Alcaraz Sencianes es va ratificar en la declaració que va realitzar dos mesos després del crim i només va afegir, a preguntes del seu advocat -Francesc Xavier López Vegas- que actualment es troba seguint un tractament mèdic al centre penitenciari de Quatre Camins.

La interlocutòria també ha fixat per a l'expolicia una fiança de 200.000 euros per garantir les indemnitzacions que es derivin de la condemna judicial que es dicti.

L'expolicia també ha sol·licitat a la direcció del centre penitenciari que es convoqui el doctor que l'ha estat visitant en quatre ocasions perquè emeti un dictamen mèdic sobre el seu estat mental i es pugui incorporar a la causa. L'objectiu és determinar si ha estat sotmès a un tractament habitual o bé específic.

El fet que a banda d'un assassinat consumat n'hi hagi un de fallit provocarà que el cas sigui jutjat per un tribunal professional ja que les temptatives d'assassinat no es troben entre els deu supòsits delictius que estan reservats als jurats populars. L'expolicia encara no ha explicat de quina manera va actuar durant el crim perquè té una llacuna entre que entra al garatge i surt ensangonat amb la seva cunyada morta i la seva dona -de qui s'estava separant- dins el seu cotxe camí de l'hospital.