L'actual fiscal en cap de Lugo, Juan José Begué, encarregat de supervisar el cas Manga, va morir ahir al seu domicili del barri d'A Zapateira, a la Corunya. La notícia va agafar per sorpresa tota la judicatura gallega perquè si bé els darrers mesos havia faltat a la feina per raons de salut dilluns va estar treballant a Lugo fins tard. Segons La Voz de Galicia, el cos sense vida el l'hauria trobat ahir la seva dona, Rebeca Rodríguez Figueroa, fiscal de la Fiscalía Provincial d'A Corunya.

Begué havia assumit el càrrec de fiscal en cap l'estiu de 2013, en ?substitució de Javier Rey Ozores. Durant aquest temps ha supervisat l'operació de corrupció Pokémon, de la que es deriva el cas Manga que afecta especialment a polítics de la Selva. Es va trobar obertes també les operacions Carioca i Campeón.

Nascut a Osca el 1970, Juan José Begué va començar la seva carrera com a fiscal l'any 1997, quan va ser destinat a la Fiscalia Provincial de Girona. Entre els casos més rellevants que van passar entre les seves mans es troba el de l'Oca de Banyoles, del qual va participar tant en la instrucció com en el judici.

A més, amb la instauració dels Tribunals Populars a la província de Girona l'any 1996 es va haver de crear també una unitat específica per aquests casos i es va designar Juan José Begué com un dels especialistes en homicidis que l'havien d'integrar. Des del càrrec va procurar algunes acusacions notòries, com la del ciutadà xinès de 74 anys, Law Muk Wo, que va escanyar la seva dona al carrer de la Rutlla de Girona el 2007 o la del veí de Sils, Llorenç Morell, que va va matar la seva dona cuinera el 2005 i a qui l'Estat va estar pagant la pensió de viduïtat fins l'any passat.

L'any 2008 Begué va deixar Girona per incorporar-se a la Fiscalía Provincial de la Corunya.