La carretera Gi-555 es reobrirà avui a les deu del matí després de quasi dos mesos tallada perquè amb les precipitacions de finals de setembre es van descalçar un parell de les columnes del pont (al terme municipal de Riudarenes) que supera la riera de Santa Coloma. Segons informava ahir l'ACN, el govern català ha aprovat la declaració d'emergència de l'obra de l'estabilització dels fonaments del pont.

Les obres compten amb un pressupost de 670.000 euros. El 28 del setembre passat, el pont va ser tancat al trànsit com a conseqüència de l'erosió causada per les pluges en els fonaments de dos dels seus pilars.

Aquesta infraestructura, que data de la dècada de 1950, té una longitud de 60 metres i està format per cinc trams. Un cop definida la solució tècnica més adient, els treballs de reparació es van iniciar el mes d'octubre i han consistit principalment a injectar una barreja de ciment i aigua a alta pressió al terreny per evitar que es desplacin els pilars afectats.

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van informar ahir que l'obertura de la via es farà avui a partir de les deu del matí. Les tasques pendents en l'estructura i el seu entorn s'executaran fora de la calçada i es preveu que s'acabin a finals d'any.