Si el temps ho permet les màquines començaran demà l'enderroc de l'antic cementiri de Vidreres, ubicat en una de les entrades del municipi i clausurat fa 20 anys. En les darreres setmanes s'han traslladat al nou cementiri les restes dels últims nínxols ocupats. Després de l'enderroc, el consistori vol convertir l'espai en un gran parc d'accés públic. El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal i té un pressupost de 94.774 euros.

L'equip de govern va decidir aquest any acabar els tràmits per localitzar els familiars dels últims nínxols ocupats. Després de 20 anys, en quedaven una quarantena que són ara al nou cementiri degudament identificats. Amb el cementiri vell ja buit, en els últims dies s'han tallat els arbres exteriors i posat tanques a la zona per deixar-ho tot a punt per a l'enderroc que es preveu començar avui, va avanár l'alcalde, Jordi Camps.

Les obres per tirar a terra el vell equipament tenen una durada aproximada de cinc dies i després començaran les tasques per reurbanitzar aquesta zona. En concret, va explicar Camps, es vol convertir l'espai en un gran parc. Així, la zona serà enjardinada, tot i que encara "s'ha de concretar" amb quins elements perquè "no suposi un gran cost en manteniment", i es descarta posar-hi un espai de jocs precisament per respectar el que havia estat. Així, s'adequarà l'entorn, instal·laran bancs i mobiliari urbà i asfaltarà una part amb l'objectiu que el parc sigui d'accés públic en una zona on "anar a passejar o a descansar".

De retruc, amb aquestes obres es millorarà una de les entrades més importants del municipi.