L'Ajuntament de Vidreres va iniciar ahir l'enderroc de l'antic cementiri, clausurat des de fa 20 anys, per recuperar aquest espai al públic com un gran parc. Les ?obres tenien una durada prevista de cinc dies però la rapidesa amb què ahir van actuar les màquines i retirar ja bona part de les runes fa preveure que acabaran abans de dijous. A partir de llavors, hauran de començar les tasques per reposar l'espai i convertir-lo en un parc amb la possibilitat que, entre d'altres, pugui acollir la celebració de la diada de l'11 de setembre.

A primera hora d'aquest dilluns la maquinària va arribar a l'antic cementiri disposada a tirar a terra més de 90 anys d'història. En feia 20 que l'equipament estava clausurat però fins fa poques setmanes encara estaven traslladant les restes dels últims nínxols, els titulars dels quals no s'havia pogut localitzar. Aquestes restes han quedat degudament identificades al nou cementiri en cas que qualsevol familiar les volgués reclamar.

La previsió inicial era que les obres d'enderroc duressin cinc dies. Les màquines però, van treballar durant tota la jornada d'ahir i van tirar a terra tots els nínxols i parets d'aquest espai d'uns 1.200 metres quadrats. També van retirar bona part de la runa generada. Ara, doncs, falta treure el que queda de runes i s'haurà de nivellar el terra, unes feines que es preveu acabins abans d'aquest dijous, segons va avançar l'alcalde, Jordi Camps.

A partir d'aquí, va prosseguir el batlle, hauran de començar les obres de reposició de l'espai en el termini d'uns 15 dies aproximadament. Tot i que encara no hi ha un projecte definitiu de reurbanització, la intenció seria tenir una zona de jardí, amb gespa artificial per abaratir el manteniment, una zona de terra, pedres i escorça de pi. Serà doncs un gran parc, on "anar a passejar o descansar", va dir Camps, i la previsió és poder-hi celebrar també la diada de l'11 de setembre i posar-hi una senyera amb plantes. El nom del parc encara s'ha de decidir.

Amb aquesta operació, es canviarà totalment l'espai d'un cementiri que és el que s'ha "vist des de sempre" a l'entrada de Vidreres i "representa una millora de la imatge del municipi i es pot tornar a tenir un espai més per al poble".