El grup del PPC a l´Ajuntament de Blanes va fer ahir un balanç dels acords pactats l´any passat amb el PSC en el pressupost de 2014. Ara, a les portes del ple de desembre (previst pel dia 18) on s´han d´aprovar els nous comptes de 2015, els populars van avançar algunes de les peticions per tornar a donar-hi suport, un pacte que «avança» i que està «mitjanament acordat».

Per aquestes mateixes dates de l´any passat, PSC i PPC van sorprendre amb un pacte firmat (i una fotografia conjunta) per aprovar els pressupostos. Del resultat del balanç del 2014, «valorarem el pressupost que ens presenta l´equip de govern per al 2015 i els possibles acords», va assegurar ahir el portaveu del PPC, Salvador Tordera.

En aquest sentit, va assegurar que «algunes de les accions pactades» el 2014 «ja s´han realitzat, però n´«hi ha d´altres pendents». Es va referir «als 705.000 euros de la concessió de Cala Bona» per a «l´arranjament dels camins de ronda, l´habilitació de les escales d´accés a la cala amb enllumenat d´una part del camí i la reconstrucció de la caseta d´auxili de protecció civil de la mateixa cala». A més, «part d´aquesta partida també s´ha de destinar a millores d´atractius turístics, com l´arranjament de la riba del Tordera i el camí de la Tordera», «l´adequació de la torre de guaita del castell de Sant Joan, un estudi-projecte pel camí de Santa Bàrbara i la renovació de les zones enjardinades al passeig s´Abanell».

De fet, els projectes de reforma del castell i la caseta d´auxili a cala Bona ja s´han aprovat i s´han tirat endavant altres acords que van pactar, com «la reparació de l´enfonsament de la riera de la rambla Joaquim Ruyra», «partides a entitats esportives i culturals», «construcció del camp de futbol de la ciutat esportiva», «l´enderroc de l´antic camp de futbol d´Els Pins» o les «zones on prioritzar la campanya d´asfaltatge», entre altres.

Ara toca pensar en els pressupostos de 2015 i tot apunta que PSC i PP tornaran a arribar a un acord. Tordera va avançar que demanen unes bonificacions a les ordenances com l´IBI, ICIO i impost de circulació per a les famílies més desafavorides, a banda d´altres mesures per incentivar el desenvolupament econòmic. A parer seu, incloure bonificacions a les ordenances de 2015 que el govern va congelar «és factible i possible» i no va tancar la porta a altres acords per votar a favor o abstenir-se.

No hi ha res decidit i sobre la taula plantegen altres demandes tot i que ja han tingut diferents reunions. «S´està parlant» però està «mitjanament acordat» va dir.