Després d'una setmana plujosa i gràcies al bon temps d'ahir, els organitzadors de la Fira de l'Avet d'Espinelves van tocar el cel amb els dits i l'allau de visitants va originar cues quilomètriques de vehicles per accedir al recinte. Al migdia, les places d'aparcament al centre es van exhaurir. Alguns van aparcar a més d'un quilòmetre.

Segons la gerent del certamen, Ariadna Cabanas, unes 10.000 persones van anar a Espinelves per assistir a la jornada inaugural, comprar articles artesanals relacionats amb el Nadal i, essencialment, per comprar l'arbre, a més de passejar i veure exposicions".

Un paradista històric, Jordi Geli, va explicar que "entre els nou punts de venda d'avets es podria haver assolit el subministrament d'un miler d'exemplars". L'actor Toni Albà va animar els carrers i l'alcalde, Joan Maria Claveria, va lliurar l'Avet d'Or a Carme Forcadell, presidenta de l'ANC; a Carles Puigdemont, com a representant de l'Associació de Municipis per la Independència, i a Nuria Vilà i Berta Rierola, d'Òmnium.