L'Associació Manaies de Blanes s'ha sumat als actes que s'organitzen al municipi per recaptar fons per la Marató de TV3, que en aquesta edició està dedicada a les Malalties del Cor. Ho farà a través d'una cercavila amb figures militars i un recapte solidari que s'han organitzat perquè tinguin lloc el dissabte dia 13, el dia abans del programa televisiu solidari.

L'activitat més característica dels Manaies sempre té lloc per Setmana Santa, quan celebra el relleu del capità i encapçala la processó de divendres Sant. Ja fa 11 anys d'ençà que l'entitat va decidir recuperar aquesta tradició en què els soldats armats, els romans, desfilen en aquest acte religiós.

Enguany, a més, faran una cercavila al desembre. Està previst que surti a les sis de la tarda des de la Casa de la Cultura, i transcorrerà pels barris del Control-Horta de la Perla, el Centre i Mas Enlaire. La desfilada estarà formada per 25 legionaris armats i uniformats, acompanyats de la banda pròpia amb instruments de vent i percussió. Durant el recorregut, els Manaies de Blanes faran tres parades per oferir el seu espectacle amb figures i coreografies militars.

A banda, faran un recapte solidari que consistirà en recrear un casc romà amb les monedes de les donacions durant la jornada.