Els comptes a Caldes són per ERC els més socials, i per la PIC estan maquillats

El govern de CiU i PSC va aprovar els pressupostos de 2015 d'uns 8,4 milions amb el suport del grup d'ERC

11.12.2014 | 07:43
Moment del ple de Caldes de Malavella on es va aprovar el pressupost.
Moment del ple de Caldes de Malavella on es va aprovar el pressupost.

L'Ajuntament de Caldes va aprovar a finals de novembre els pressuposts de 2015 amb els vots del govern (CiU-PSC) i d'ERC que ascendeixen a 8.421.987 euros amb 1.688,600 euros d'inversions.
Els republicans van mantenir que Caldes té pel 2015 "el pressupost més important dels darrers anys gràcies a les propostes d'ERC" perquè "s'ha incrementat un 150% el pressupost de Benestar" i "s'han acordat partides relacionades amb habitatge social, servei d'atenció domiciliària o l'augment del SIAD". Per la regidora d'ERC, Isabel Lozano, "hem pogut incidir per reforçar la transparència de les actuacions, dels pressupostos i de la informació de l'Ajuntament" i "hem donat suport per destinar recursos per a fer polítiques de joves" i "es tirarà endavant una pista de skate, una proposta sorgida d'un procés de participació entre els joves", entre d'altres propostes.
Per la seva part, la PIC no ho veu així i van dir que el pressupost aprova "mesures de maquillatge social" i que van votar en contra "tant pel contingut com per la impossibilitat de fer cap aportació". Així, van criticar que no se'ls ha tingut en compte i que "s'ha fet algun retoc al pressupost a canvi del vot d'ERC". A més, els canvis " arriben a la resta de grups sense temps de valorar-los i sense explicació".
Sobre el caràcter social, "és molt poc en comparació amb el que cal i es pot fer" i hi ha "un augment considerable d'ingressos en impostos, més de 200.000 euros, però només una petita part es dedica a les persones", de manera que proposaven rebaixar o bonificar impostos, reduir quotes en serveis bàsics o promoure la participació real", entre altres propostes del grup d'independents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema