El Millor va presentar ahir els 21 noms que aniran a la llista a les eleccions municipals de 2015 i que estarà encapçalada per l'actual portaveu, Marc Fuertes. L'ordre a la llista s'haurà de decidir i podria haver-hi canvis, però destaquen noms com Lluís Mosella, doctor en economia per la Universitat de Harvard i assessor del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. El nom de Mosella ha sorprès perquè era un dels tres candidats a les eleccions primàries de CiU a Lloret.

Abans de dir els noms, entre els quals hi ha el delegat de Mifas a la Selva, advocats, empresaris turístics, de l'oci, restauració, comunicadors o economistes, Fuertes va recordar els inicis d'un partit creat el 2007, 40 dies abans de les eleccions, "en un sopar d'amics descontents amb la política i el full de ruta d'aleshores, dels partits i les persones que els representaven".

En poc temps van organitzar una campanya, denunciant fets com "la privatització de l'aigua o la greu situació turística i econòmica", però van tenir 300 vots. Van fer un seguiment "a l'ombra" i el 2010, "amb tres anys de majoria absoluta de CiU", van tornar a escena per destapar "moltes irregularitats" on els diners "acabaven en grans obres faraòniques" i "elevadíssims sobrecostos" i casos com "Can Juncadella o el Cas Clotilde".

Va crear la revista LloretOpina i el 2011 es van convertir en el principal grup a l'oposició amb sis regidors després del pacte amb CiU d'"ERC i PSC". La legislatura ha estat marcada "per irregularitats de CiU amb la complicitat d'ERC, la submissió de PSC i ICV", empitjorant "la qualitat de vida dels lloretencs" va dir. Fuertes va mantenir que ara es viu d'"esquenes als ciutadans" on "prevalen interessos partidistes" i "això ha de canviar" perquè cal "dinamitzar el poble, que l'ajuntament sigui aliat dels ciutadans i no un rival i reorganitzar l'administració", va reblar.

Per Fuertes, "cal un equip amb ganes de corregir errors", per "crear, innovar, revitalitzar i reanimar" Lloret per "dinamitzar el poble i la seva economia, crear i potenciar el turisme, millorar carrers i la imatge externa o serveis a les urbanitzacions", va enumerar. Per això, cal "tenir activitats els 12 mesos de l'any, mimar els visitants, crear treball, atraure inversions, potenciar l'ensenyament, la cultura i la seguretat" amb "una acurada gestió de l'economia".

Paraules per als excompanys

Fuertes també va tenir paraules per als 5 regidors que van deixar el partit i ara seran regidors no adscrits, als quals els va "agrair" el fet d'haver "confiat en la meva persona, en la formació i haver format part" del grup els últims anys i els va desitjar "tota la sort i grans èxits" i que "entenguin" que "la meva responsabilitat és mirar pel bé del poble i oferir als lloretencs" un "equip preparat per governar".

Fuertes va aprofitar per anunciar millores a la web del partit i informar que estan creant "Les Joventuts del Millor" i que al gener obriran una nova seu social del partit per atendre els ciutadans.

Així, a la llista per ordre alfabèhi ha: Fouad Alami (empresari tèxtil), Àngel Barrero (industrial), Richard Bentham (gremi de l'oci nocturn i a la Mesa de Turisme), Daniel Borrego (estudiant de periodisme, president de les joventuts del Millor), Malika Chahbouni (advocada), Remei Fortes (auxiliar de geriatria), David Garcia (empesari de restauració), Marta Grygoriants (empresària i guia turística), Ilse Hermans (empresària i traductora), Monica Ibarz (empresària d'alimentació), David Lucena (policia local), Jordi Masseguer (economista i auditor), Lluís Mosella (assessor del conseller d'Economia i doctor en Economia per Harvard), Paloma Muñoz (expresidenta d'AMPAs), Carmen Pascual (empresària de decoració i amb estudis turístics), Yosly Ramirez (empresari de l'automòvil), Carolina Ruiz (jutgessa de pau suplent amb els ultins sis anys), Josep Teixidor (enginyer industrial), Xevi Terradas (delegat a la Selva de Mifas) i Laura Torres (relacions públiques, màrqueting).

Per acabar, Fuertes va remarcar que volen ser "una alternativa seriosa" i que tenen "diferents ideologies i preocupacions", però la "suma es transforma en un actiu a disposició del ciutadà". "No som un grup de professionals de la política buscant un lloc", va dir, sinó que "estem farts de deixadesa dels diferents grups". "S'ha governat d'esquenes als interessos del ciutadà i busquem donar un gir a la política local" amb "informació i transparència" "No es tracta de vèncer, sinó de convèncer" i per això "portem un equip per governar", va sentenciar Fuertes.