La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va justificar ahir la supressió de la paga extra de Nadal als empleats de l'hospital sociosanitari de Lloret. CCOO havia denunciat que se'ls havia descomptat de la nòmina del mes de desembre la paga que havien cobrat el passat dia 20 i afegien que s'havia fet sense avisar quan el 7 de gener estava prevista una reunió.

En un comunicat, la CSMS va recordar que el 2013 es van fer negociacions amb els treballadors de la corporació per pactar la retallada de sous, equivalent a una paga, pel 2013 i 2014. Es va arribar a acords excepte amb l'"hospital comarcal de Blanes i àrea bàsica de Lloret Tossa" on la direcció va prendre la decisió que va ser "recorreguda" pels treballadors i "ratificada a nivell de sentència judicial". En el cas de Lloret, "atès que hi havia conveni" i que "les múltiples negociacions" no van arribar a acord, "es va optar pel despenjament del conveni sociosanitari". Afirmen que entre 2013 i 2014 "s'han produït 4 processos de negociació" i "mentrestant no es va produir cap minoració de les pagues", la qual cosa va generar "un greuge comparatiu amb la resta de treballadors" de la CSMS.

Afegeixen que davant el tribunal de mediació es va avisar que, en cas de no arribar a un acord, es retiraria la paga durant l'any, però es va allargar el termini "a l'espera de resultats". Afirmen que el juny de 2014 es va informar per escrit als treballadors que es retiraria la del mes de desembre i que "el darrer trimestre de 2014" es va comunicar al Comitè d'Empresa "que es procediria" com "s'ha fet" ara i a mitjans de novembre a través del taulell d'anuncis i intranet. Reiteren que la decisió "no es podia posposar" perquè pel 2015-2016 hi haurà un nou procés negociador i que acataran la decisió del procés iniciat davant instàncies laborals.