Josep Castiella Escribano s'asseurà dilluns a la banqueta dels acusats de l'Audiència Provincial de Girona per respondre de les acusacions que pesen sobre ell per, presumptament, abusar de 13 menors -un dels quals hauria agredit sexualment- mentre feia de monitor al CEIP Àngels Alemany de Lloret de Mar.

El fiscal i les acusacions particulars sol·liciten 82 anys de presó per la comissió de 17 delictes d'abusos sexuals a menors, un d'agressió sexual i un d'elaboració i possessió de material pornogràfic infantil.

En el seu escrit de qualificació, la fiscal descriu la comissió de 13 abusos sexuals a menors d'entre 4 i 9 anys d'edat que hauria comès des de l'any 2011 fins que va ser detingut. D'aquests 13 abusos per tocaments, 7 ho són de forma continuada i un altre té l'agreujant d'agressió per "penetració bucal".

El primer dels casos data del casal de Setmana Santa de l'any 2011 i la resta es van succeïr durant el Casal d'Estiu del mateix col·legi organitzat aquell any i el casal de Nadal. A més, durant el curs 2011-2012 va ser monitor de classes de guitarra al col·legi i també va aprofitar per fer tocament a menors.

La fiscal considera que Castiella ha d'indemnitzar 12 víctimes amb 6.000 euros a 12 dels menors, mentre que l'agreujat l'ha d'indemnitzar amb 12.000 euros. En total, 84.000 euros. També demana una ordre d'allunyament respecte dels menors afectats.