La Corporació de Salut del Maresme i la Selva haurà de pagar la paga extra de Nadal als empleats de l'Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar. Així ho ha decretat l'àrbitre únic per la Comissió Executiva de Convenis Col·lectius del Consell de Relacions Laborals, Eugeni Gay. En el seu pronunciament, Gay conclou que la Corporació no té raó en els arguments per justificar la retallada de la paga extra de Nadal i obliga "a pagar als treballadors de l'Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar la totalitat de gratificacions extraordinàries", i que sumen una quantitat total de 89.000 euros.

En el laude arbitral, es fa pal·lès que la Corporació va al·legar pèrdues econòmiques per justificar que els treballadors no cobressin la paga de Nadal. Una decisió, la de la retallada, "injustificada" segons la resolució ja que la Corporació "era coneixedora de les xifres econòmiques i per tant podia haver previst que no podria fer front a les pagues extraordinàries dels treballadors" quan va signar el conveni el 27 de novembre de 2013. I afegia que no és pot justificar la mesura "argumentant causes de caràcter econòmic quan aquestes causes eren públiques, notòries i conegudes per ambdues parts abans de signar el conveni".

A més, es considera que no es pot aplicar la mesura de la retallada perquè vulnera la normativa que "regula expressament la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets".

Fou el sindicat Comissions Obreres el que va denunciar la supressió de la paga extra d'aquest Nadal. Segons CCOO, l'import de la paga se'ls va descomptar de la nòmina del mes de desembre ja que l'extraordinària la van percebre el 20 d'aquell mes. El sindicat també va denunciar que l'empresa havia procedit a la retallada sense esperar cap resolució.