la biblioteca comarcaL està situada a la zona del Racó d'en Portes. La façana principal dóna al passeig de Catalunya i ha patit despreniments. 2 Un balcó amb la base rovellada. La coberta de l'edifici presenta humitats.

L'Ajuntament de Blanes ha aprovat un projecte redactat pels serveis tècnics per millorar i rehabilitar la biblioteca comarcal, un equipament que presenta diferents problemes com filtracions d'aigua (que originen desperfectes a l'interior) o despreniments de peces a la façana, entre altres. A més, s'ha detectat la necessitat d'incorporar un tancat en un dels espais exteriors per evitar l'acumulació de deixalles i actes vandàlics.

La biblioteca està situada a la zona del Racó d'en Portes i consta d'una planta baixa, una primera planta i un altell. La façana principal dóna al Passeig de Catalunya. En un primer moment ja es va fer una actuació puntual a la coberta que va consistir a impermeabilitzar un canal de recollida d'aigües i resoldre, així, un dels problemes de filtracions. Amb tot, encara n'han aparegut més en altres zones, que han provocat desperfectes a l'interior d'aquest equipament.

En concret, l'actuació prevista en aquest projecte, que té un pressupost de 53.416 euros, IVA inclòs, i amb un termini d'execució de tres mesos, se centra en tres parts.

En primer lloc, s'actuarà a la coberta, que presenta diferents deterioraments, com esquerdes i problemes en diferents juntes que originen humitats i filtracions d'aigua a l'interior de l'edifici. En aquest cas, les actuacions consistiran a assegurar que els sistemes canalitzen tota l'aigua a la coberta col·locant nous elements com reposició de silicones, refer la llosa de formigó i fins i tot s'instal·larà un control anti-aus.

La segona actuació serà a la façana, que en el seu tram inferior ha tingut despreniments del material de revestiment que tenia, cosa que ha obligat a retirar totes les peces. Així, s'ha tret l'aplacat i es proposa no substituir-lo, per evitar repetir el problema i estalviant diners, de manera que es limitaran a condicionar i netejar tota aquesta zona.

Finalment, s'ha detectat que en una de les sortides des d'un pati interior, el de la magnòlia, que té un espai exterior cobert i tancat per tres costats, sovint pateix actes de vandalisme, com brutícia generalitzada, deixalles i trencament de vidres de la biblioteca. Així, es proposa un tancament per evitar l'accés i els usos inadequats. D'aquesta manera, s'impedirà l'accés tot i que es permetrà la visió de l'interior i s'incorporaran dues portes, una d'elles, amb un sistema "antipànic".

En paral·lel, repararan parts de l'interior de l'edifici afectat per les filtracions d'aigua i també milloraran la seguretat a l'escala interior.