L'Ajuntament de Blanes ha començat a enviar les noves credencials als veïns que paguen l'impost de circulació al municipi per poder per aparcar a les zones restringides. Les noves identificacionstindran una vigència de dos anys, fins al 31 de desembre de 2016. En total s'han enviat 14.000 cartes als titulars de vehicles que paguen l'impost de circulació al municipi i estan al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament. Les antigues credencials continuaran vigents fins al pròxim 31 de gener.

A la carta que s'ha enviat s'hi ha incorporat el nou identificatiu "Contribuent Blanes -Vehicle censat al municipi", l'adhesiu que acredita per aparcar de franc a les places grogues i per gaudir de les bonificacions que hi ha en determinades zones blaves, a l'estiu i a l'hivern, en diversos punts de la vila. També s'han adjuntat les normes d'ús del distintiu, així com una relació de les zones i beneficis a què poden accedir. A la carta es demana als titulars que comuniquin qualsevol canvi en les dades.

Per gaudir dels beneficis cal col·locar l'adhesiu de manera visible a la part interior i superior dreta del parabrisa del vehicle amb la matrícula que apareix. En cas que es vulgui obtenir un altre distintiu, l'interessat haurà de personar-se a l'Ajuntament amb el permís de circulació, la fitxa tècnica i el DNI o NIF del titular.

Les noves credencials són del mateix color groc, tot i que en lloc d'haver estat dissenyades en vertical s'han fet en horitzontal. També s'han incorporat noves mesures de seguretat per evitar manipulacions o falsificacions; un holograma que reprodueix l'escut de l'Ajuntament. De fet, l'absència d'elements de seguretat van provocar que l'any passat es detectés un increment de les falsificacions. L'Ajuntament en va detectar prop d'una trenta i, en la majoria, la policia tenia ordres d'immobilitzar el vehicle i denunciar els titulars per falsificació de document públic.