Un total de 40.243 viatgers que tenien com a motivació de viatge l'esport van passar per Lloret de Mar durant l'any passat. En concret, es tracta de 24.550 esportistes i 15.693 acompanyants. Les xifres signifiquen un increment de més de 1.000 esportistes respecte a l'any 2013 i consolida la vila com un dels referents en turisme esportiu.

En la mateixa línia, segons va informar ahir l'Ajuntament, durant el 2014 es van realitzar un total de 250 esdeveniments esportius concentrats sobretot en els mesos de primavera, entre març i juny.

Per nombre d'esportistes, el futbol continua sent la modalitat esportiva més demanada principalment per dur a terme estades esportives de nòrdics i anglesos, així com per a competicions nacionals.

El segueixen la petanca, que té uns torneigs de públic francès i belga. Altres com l'Eurobasquet fan que sigui també una de les modalitats amb més esportistes. L'atletisme, amb estades esportives de francesos que poden arribar a durar un mes, es troba en quart lloc.

En paral·lel, la piscina de mides olímpiques ha rebut un total de 27 estades amb 1.160 esportistes.

Els equipaments culturals

D'altra banda, l'Ajuntament també va presentar ahir el balanç dels equipaments culturals durant el 2014. Així, el Museu Obert de Lloret (MOLL) va tancar amb 133.337 visitants, un augment del 10% respecte de l'any anterior.

Els Jardins de Santa Clotilde, amb 101.342 visitants, i el Museu del Mar, més de 20.000 visitants, han augmentat les xifres en un 4% i un 32% respectivament. També s'ha registrat un increment de visitants a Can Saragossa i al castell de Sant Joan, que s'han convertit en els espais patrimonials que més han augmentat de visitants aquest darrer any amb un increment del 32% i el 43% respectivament. En la mateixa línia també hi ha Es Tint de Ses Xarxes, Puig de Castellet i el Cementiri, que han rebut més visitants que l'any anterior.

Els Jardins de Santa Clotilde continuen sent els més visitats i han tingut un 5% més d'ingressos.