Els tres exregidors del PSC a Lloret que han passat al grup de no adscrits, Joan Bernat, Anna Pascual i Susana Yerro, van recalcar ahir que els motius de la seva renúncia es deuen únicament a les discrepàncies amb l'executiva local i amb el primer secretari a Lloret.

En un comunicat, els exedils afirmen que l'entesa ha estat "impossible" amb l'executiva i que el PSC no té ara representants a Lloret per primer cop en 35 anys perquè "ho ha volgut l'executiva".

Esgrimeixen quatre raons. Primer, un conflicte personal amb el primer secretari, el qual tenia una "necessitat de palco" i ha "prioritzat" les seves diferències amb Bernat, fins ara portaveu, "davant de les dels lloretencs". Afegeixen que el conflicte personal, també de l'executiva, "ha impedit treballar des de l'agrupació" i s'ha "restat gent que s'havia apropat al partit arran del nou equip polític".

El segon argument és per una "falta de transparència" amb el grup al consistori. "Esperem la informació sobre el finançament de l'última campanya" o el que es fa "amb les diners que aporta" el grup al PSC. També "fa més d'un any que no s'ha convocat" a Bernat a cap reunió executiva, van dir.

En tercer lloc, recorden "les mentides" del primer secretari "denunciant situacions irreals a Lloret" que el grup havia de desmentir. Finalment, sobre l'escrit del PSC a l'Ajuntament per obligar Bernat i Pascual a ser no adscrits (Yerro ho va fer voluntàriament), afirmen que l'agrupació no ha argumentat les raons i que ningú s'ha posat en contacte amb ells.