La històrica tèxtil Nylstar, l'antiga Safa, ha demanat a l'Ajuntament de Blanes poder enderrocar una de les antigues xemeneies en desús per poder crear un nou moll de càrrega. Han demanat la llicència i el consistori, segons la normativa actual, els l'hauria de concedir a mitjan febrer, segons va explicar ahir durant el ple el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiánez.

Ara bé, l'Arxiu Municipal ja ha avisat que podria tenir un valor patromonial i cultural, i que caldria estudiar en profunditat la qüestió. Per això, el ple va introduir ahir d'urgència un punt en l'ordre del dia per suspendre temporalment l'otoragment de llicències d'enderroc, obres d'ampliació i reforma que suposin una alteració a la zona on ara s'ubica la Nylstar.

L'objectiu, va avançar Lupiáñez, és poder negociar amb l'empresa un possible conveni per tal de preservar la xemeneia donat que, tot i potser no tenir un valor arquitectònic, sí que el té de patrimonial i sentimental a la vila. La Nylstar ha donat i dóna feina a un gran nombre de blanencs. Tots els grups hi van estar d'acord i ara s'haurà de buscar la manera perquè l'empresa pugui créixer en espai, ja que genera llocs de treball, i alhora protegir un símbol industrial del municipi perquè ambdós hi puguin sortir guanyant.