L'Audiència Provincial de Girona ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat pel president del Club d'Hoquei Blanes, Josep Ridaura, i tres membres del Partit Democràtic de Blanes (PDB) contra la sentència dels jutjats de Blanes que van arxivar la denúncia contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i l'interventor, Francisco Lucio, per un presumpte cas de malversació i prevaricació pel sobrecost de la Ciutat Esportiva.

El passat 18 de febrer de 2014, compareixien en roda de premsa a la Ciutat Esportiva el mateix Ridaura (a títol personal), AnselmRamos i Sònia Pérez (ambdós del PDB però també a títol personal) i Fernando Sancha, aquest sí com a membre del PDB), per anunciar que havien presentat a la Guàrdia Civil una denúncia per una "presumpta malversació i prevaricació" de l'alcalde i l'interventor pel sobrecost de la Ciutat Esportiva que xifraven en 10 milions d'euros.

Després de diverses desestimacions dels jutjats de Blanes, els denunciants van presentar un recurs a l'Audiència, que en una sentència del passat 6 de juny la va desestimar, ja de forma definitiva.

En un comunicat emès ahir, l'alcalde va assegurar que van tenir constància de les actuacions judicials el 7 de gener de 2015 quan la Guàrdia Civil va retornar a l'Ajuntament la documentació sobre la Ciutat Esportiva lliurada el març de 2014, quan el cos policial els la va requerir en rebre la denúncia presentada per Ridaura i el PDB.

La Guàrdia Civil va manifestar al gener a l'Ajuntament que s'havien tancat les diligències i, per això, el consistori va requerir als jutjats les diligències i resolucions.

La denúncia a la Guàrdia Civil es va presentar el 14 de febrer de 2014, que el cos policial va lliurar al jutjat de guàrdia de Blanes el 19 de febrer de 2014, un dia després de la roda de premsa de Ridaura. La denúncia va recaure en el jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Blanes, que la va rebre el 25 de febrer. Aquell dia, el jutjat va emetre una interlocutòria on va declarar el sobreseïment definitiu en considerar que no hi havia malversació o prevaricació.

El 10 de març de 2014, Ridaura i dos membres del PDB van presentar un recurs de reforma i d'apel·lació contra la interlocutòria.

A més, el 31 de març de 2014, la fiscal va emetre un escrit al jutjat de Blanes confirmant que estava d'acord amb la interlocutòria i en contra del recurs dient que no aprecia una actuació de l'alcalde i l'interventor guiada "per un ànim de lucre". El mateix 31 de març, el jutjat 5 desestimava el recurs de reforma perquè els fets denunciats no suposen cap infracció penal.

Aquest expedient va passar a l'Audiència Provincial de Girona per resoldre el recurs d'apel·lació i el 6 de juny de 2014, el desestimava definitivament i confirmava la resolució dels jutjats de Blanes.

Marigó va reiterar ahir que "a hores d'ara" ja "no em sorprenen les seves maniobres [de Ridaura] i accions malintencionades de desprestigi i menyspreu envers la meva persona, funcionaris públics i el mateix Ajuntament" i es va felicitar perquè la justícia "deixi clar que les actuacions" fetes "per l'Ajuntament són correctes i que no hi ha" una "malversació de fons públics, ni de prevaricació".

L'alcalde va afegir que "als fets em remeto per deixar constància" de "la temeritat, mala fe i ganes de fer mal d'aquesta persona i dels que l'envolten" que "actuen per revenja personal i per fer mal".