L'Ajuntament d'Arbúcies ha arribat a un acord amb l'empresa Mifas, que gestiona la zona blava del carrer Camprodon i de la plaça de Can Reus, que permetrà als veïns que paguen l'impost de circulació al municipi tenir bonificacions a la zona blava. Oferiran una targeta amb 24 hores gratuïtes per aparcar i, quan s'esgoti, es podrà recarregar amb un 50% de descompte per tenir 24 hores més. La mesura té el suport de l'Associació de Comerç i l'Associació de Restauradors i Hotelers i es preveu posar en marxa a finals d'aquest febrer.

El contracte amb Mifas va finalitzar i era vigent des de feia 5 anys. Ara, segons va informar ahir el consistori, s'han pogut renegociar les condicions. Una vegada es posi en marxa la campanya, els veïns podran anar a l'Ajuntament a buscar la targeta. La primera serà gratuïta i serà finançada un 50% per l'Ajuntament i un 50% per l'empresa. L'usuari de la targeta podrà utilitzar les 24 hores com vulgui i no hi haurà un temps limitat per esgotar aquestes hores. Quan s'acabin les 24 hores d'aparcament, l'usuari podrà anar a l'Ajuntament a recarregar-la amb un 50% de descompte del cost total.

Els arbuciencs podran disposar de tantes targetes com impostos de circulació paguin al municipi, és a dir, si una persona paga l'impost de dos vehicles, podrà tenir dues targetes d'aparcament gratuïtes i utilitzar-les amb el vehicle que li interessi, ja que la targeta no anirà identificada amb un cotxe en concret. El sistema de funcionament de la targeta serà molt senzill: l'usuari haurà d'introduir la targeta dins la màquina de pagament del tiquet de la zona blava i decidir el temps que tindrà el vehicle aparcat i ja podrà treure el tiquet.

Campanya bona per al comerç

L'alcalde, Pere Garriga, es va mostrar molt satisfet amb el nou acord perquè era "un compromís de l'equip de govern" però que "no s'ha pogut fer abans a causa del contracte vigent". Garriga també creu que la mesura "és bona per al comerç, ja que se'n beneficiaran els comerciants dels carrers amb zona blava, però també els carrers de l'entorn". Arbúcies té uns 7.000 habitants i, segons Garriga, la targeta és, a més, "un bon avantatge per als veïns que viuen fora del nucli urbà, que són prop d'un 30%".

La zona blava del carrer Camprodon i placeta de Can Reus es va instaurar el 2010 i compta amb 140 aparcaments. Amb la nova mesura, però, caldrà veure si s'afavoreix la rotació dels vehicles a la zona.