El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar el passat dijous per unanimitat de tots els grups una moció presentada per ICV-EUiA que demana adaptar o crear espais públics per a l'ús compartit per persones i animals de companyia.

Segons l'acord adoptat, es crearà una comissió que estarà formada per representants dels diferents grups polítics amb representació municipal, tècnics d'Urbanisme, veïns i col·lectius interessats. L'objectiu d'aquesta comissió serà acordar les ubicacions més idònies dels espais així com elaborar un decàleg de normes d'ús que s'incorpori a l'ordenança reguladora de tinença d'animals.

En concret, la intenció és crear dos tipus d'espais. Per un costat, adaptar parcialment espais públics per a l'ús compartit per persones i animals, els anomenats "pipi-can" amb un mínim de superfície en diversos barris o zones de Blanes. D'altra banda, es crearien dos parcs exclusius per a gossos, un en una zona dins el nucli urbà, amb un horari restringit, i l'altre en una zona perifèrica. Aquests espais tindrien una tanca, unes portes d'accés, fonts d'aigua per a gossos i persones i contenidors específics. La moció també demana establir, si és necessari, acords amb els propietaris dels solars i iniciar una campanya d'informació.

La creació d'espais per a gossos és també una reivindicació d'un grup de veïns del municipi, que han recollit un miler de firmes.

Pla de prevenció d'incendis

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat el Pla Integral de prevenció d'incendis del municipi redactat pel Departament de Protecció Civil, que té per objectiu fer les accions preventives per reduir els incendis de tipus urbà i forestal.

Així, el Pla preveu treballs com la implantació de la xarxa urbana d'hidrants, la catalogació i manteniment dels camins i la realització dels treballs d'obertura i manteniment de les franges perimetrals de protecció al voltant de les urbanitzacions, edificacions i instal·lacions a menys de 500 metres de terreny forestal. El pla estableix una programació de 5 anys.